Els fins ara cinc precandidats que han anunciat la intenció de presentar-se a les primàries obertes del PSC (Jordi Martí, Carmen Andrés, Manel Fernández, Jaume Collboni i Laia Bonet) ja tenen sobre la taula el calendari que regirà tot el procés. El dilluns 20 de gener s’iniciarà el període de recollida d’avals que fixa el reglament de les primàries aprovat el desembre passat. Els precandidats tindran temps fins a l’1 de març.

El 8 de març es farà la proclamació oficial dels candidats que obtinguin els avals necessaris; a partir d’aquest moment podran demanar el vot a la campanya electoral, que s’allargarà durant tres setmanes, del 10 al 28 de març. Les primàries culminaran el dissabte 29 de març, dia de votacions. Tal com recull el reglament, si el candidat més votat no obté més del 40% dels vots o no supera en 10 punts el segon, hi haurà una segona volta, en aquest cas el dissabte següent, 5 d’abril.

El Consell de Federació del PSC de Barcelona també ha aprovat el sostre màxim de despesa del partit en aquestes eleccions, que no superarà els 110.000 euros. A més, s’ha donat llum verda a l’autoritat electoral, formada per cinc persones, tres de les quals són militants del PSC.