GABRIEL COLOMÉ, regidor del PSC "D'això, en la meva antiga professió, se'n diu caiguda lliure i, per tant, té tots els números per no tornar a ser alcalde de Barcelona." ÀNGELS ESTELLER, regidora del PP "No contemplem aquesta realitat perquè és una realitat totalment distorsionada i una aparença de realitat que no es correspon. I cada any ens passa el mateix." RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "CiU té una davallada importantíssima en aquest Baròmetre. Els resultats, i crec que ho podem dir objectivament, ens situen com a primera força de l'oposició a la ciutat." JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'ERC+Dcat+Rcat "Continuem consolidant aquesta segona força política a la ciutat de Barcelona, aquesta primera força progressita a la ciutat de Barcelona."

“Que gaudeixi de l’any i mig que li queda com a alcalde i, si pot, que faci d’alcalde”. És la primera reacció de Gabriel Colomé, regidor del PSC, al Baròmetre corresponent al desembre de 2013. Pel portaveu socialista, el 5,1 de Trias i la caiguda de 10 punts de CiU en dos anys demostren una “caiguda lliure” de l’alcalde. “És un alcalde que no arrenca després de dos anys del famós canvi”, ha conclòs.

Des del PP, en canvi, la regidora Àngels Esteller considera que el Baròmetre “distorsiona la realitat i fa desaparèixer el 80% dels votants del PP”. Esteller ha demanat que en futures edicions no es faci projecció de vot com fins ara perquè ho troba una “manipulació”. Amb tot, la portaveu dels populars ha destacat que Alberto Fernández Díaz és el líder més ben valorat pels seus votants.

El president del Grup Municipal d’ICV-EUiA, Ricard Gomà, ha fet una valoració positiva de l’evolució del vot de la coalició perquè incrementa respecte a 2011 i és l’única formació que puja. “Els resultats ens situen com a primera força de l’oposició a la ciutat”, ha dit Gomà, que ha ressaltat que el PSC està per sota d’Iniciativa i que Esquerra no es pot considerar oposició “perquè ha donat suport a la investidura de Trias, al PAM i a l’últim pressupost”.

Des d’Unitat per Barcelona (ERC+Dcat+Rcat), Jordi Portabella ha destacat que Esquerra “continua consolidant la segona força política i la primera força progressista a Barcelona”. El líder independentista ha apuntat que el Baròmetre reflecteix un creixement de les formacions polítiques que se situen en l’eix nacional.