DAVID FERNÀNDEZ, diputat de la CUP "Jo penso que estem ja avui a les portes d'una resolució, però fora de l'Ajuntament. La solució no serà institucional, serà social, veïnal i comunitària. I aquesta sortida resolutiva, que garantirà que Can Vies continuï existint, ja s'està materialitzant, però al marge de l'Ajuntament. Perquè l'Ajuntament ha demostrat un nul respecte per la cultura popular autogestionada i per un centre social que formava part de la ciutat. La conclusió és que no es pot ser bomber piròman, i és el paper que ha jugat l'Ajuntament, mal que ens pesi. Per tant, és clar que hi ha escenari resolutiu, és clar que hi ha escenari de construcció, de buscar una alternativa. I afortunadament -i és la millor notícia- la construirà la pròpia societat i el propi barri de Sants. Avui el diàleg entre el teixit social, entre els moviments i els espais culturals és per garantir, per tornar a l'origen de tot i que Can Vies continuï existint. I aquí l'Ajuntament haurà de respectar allò que digui el teixit social i veïnal."

Segons Fernàndez, la ciutat ha viscut “una setmana molt tensa i dura” que caldrà analitzar, però que no es tornarà a repetir els propers dies perquè la solució al conflicte és a prop. Aquesta solució garantirà que Can Vies continua existint i l’Ajuntament de Barcelona no hi podrà dir res, perquè no ha estat capaç de convertir-se en l’espai on solucionar el problema sinó tot al contrari. De fet, Fernàndez diu que no té constància que des de l’Ajuntament s’hagi dialogat mai amb els responsables o portaveus del centre social. Ara, segons el diputat de la CUP, el problema es resoldrà sense la participació del consistori, que “haurà de respectar allò que digui el teixit social i veïnal”.

El líder de la CUP demana al govern municipal “que es calmin i que assumeixin l’error i l’horror que van cometre en desallotjar i vandalitzar des de dins Can Vies, impossibilitant que fos recuperable quan el mateix regidor havia dit que seguiria en peu”, ha sentenciat.