“La solució no pot ser cedir al xantatge”, ha sentenciat Alberto Fernández Díaz. El líder del PP considera que les últimes declaracions de Trias, disposat a aturar l’enderroc de Can Vies si aquesta era una condició per negociar, li han fet perdre tota la fermesa. “Fa 36 hores era l’alcalde amb més fermesa contra els radicals, 24 hores després tenia dubtes, i en les últimes hores apunta la predisposició a negociar o cedir al xantatge dels violents”, ha dit.

Fernández Díaz ha reclamat a l’alcalde que continuï amb l’enderroc de Can Vies, fet que no veu incompatible amb mantenir el diàleg. “El diàleg i l’enderroc són compatibles”, ha assegurat. El líder del PP a l’Ajuntament creu que les negociacions s’han de fer amb entitats i veïns que no són violents, “la immensa majoria” -ha matisat-. Alberto Fernández ha exigit seguir amb l’enderroc “per garantir que la tesi dels violents no s’imposa i que l’Ajuntament no ha cedit al xantatge”. El president del Grup Municipal del PP ha assegurat que els veïns de Sants estan esperant l’enderroc de Can Vies perquè “n’estan farts i no trenquen el silenci perquè tenen por”.

El líder del PP ha descartat demanar dimissions. “Em poso a la pell del regidor del districte de Sants-Montjuïc i sé que no és fàcil”, ha admès. “L’últim que faltaria ara seria entrar en un debat partidista per demanar dimissions” ha valorat Fernández Díaz, que no hi vol entrar “per responsabilitat”.