JAUME COLLBONI, president de la Federació de Barcelona del PSC "El que ha passat aquests dies demostra de forma molt clara la inoperància del govern del senyor Trias, i la seva manca de lideratge. Amb aquestes anades i vingudes." ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Perquè hi ha aldarulls promoure la paralització d'aquest enderroc és una cessió inadmissible per part de l'alcalde Trias als violents." JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'ERC+Dcat+Rcat "És molt difícil d'entendre què és el que ha fet el govern. S'ha contradit a ell mateix en dos aspectes claus: l'enderrocament i la negociació." RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "Un govern que no coneix els barris, que governa d'esquenes a la ciutadania és el que ha comès aquest profund, aquest greu error de desallotjar i enderrocar Can Vies."

El tinent d’alcalde de Seguretat i Mobilitat, Joaquim Forn, ha donat a entendre en la compareixença d’aquest diumenge que, a partir d’aquest dilluns, es prendran decisions per desencallar el conflicte de Can Vies. El govern les vol anunciar després de reunir-se i intentar consensuar-les amb tots els grups municipals.

El candidat socialista a l’alcaldia, Jaume Collboni, ha dit que “ja era hora que el govern municipal convoqués entitats i grups polítics per tractar del problema de Can Vies, la llàstima és que ho faci superat pels esdeveniments i només a nivell de districte”. Collboni troba que és urgent una trobada entre l’alcalde i els presidents dels grups municipals. També aprofita per tornar a criticar “la manca de lideratge de Trias” i “la inoperància d’un govern que no governa”.

Més enllà del diàleg entre líders municipals, el del PP, Alberto Fernández Díaz, reclama que la trobada d’aquest dilluns també serveixi per convocar urgentment un ple extraordinari sobre el conflicte de Can Vies. Fernández Díaz lamenta que “l’alcalde prengués la decisió de l’enderroc de Can Vies sense informar abans ni després els grups municipals”. El líder del PP és partidari de prosseguir amb l’enderrocament i creu que l’alcalde va “cedir davant dels violents” en aturar-ho.

En la posició diametralment oposada es troba el president del Grup Municipal d’ICV-EUiA, Ricard Gomà, que està convençut que l’Ajuntament mai no hauria d’haver ordenat el desallotjament i l’enderroc de Can Vies, “un centre social que treballa des de fa 17 anys a Sants i que està més que arrelat al barri”. Per a Gomà, aquesta forma d’actuar només demostra que el govern de Xavier Trias viu d’esquena als barris.

El líder d’ERC, Jordi Portabella, subratlla contradiccions en l’actuació municipal respecte al conflicte de Can Vies. Segons Portabella, el govern s’ha equivocat intentant negociar primer per acabar trencant les negociacions després. I la mostra que no se sabia cap a on tirar -diu- és que dilluns es va ordenar l’enderroc de l’edifici i només cinc dies després s’atura l’enderroc. Tot plegat, “un cúmul de despropòsits”, segons Portabella.