Els candidats a la presidència espanyola han votat durant el matí d’aquesta jornada electoral. Ho han fet a Madrid, excepte el cap de llista de Ciutadans, Albert Rivera, que ho ha fet a l’Hospitalet de Llobregat. Tots han desitjat que la participació sigui alta i que es tradueixi no només en bons resultats per als seus partits, sinó en majories que permetin conformar govern.

Pedro Sánchez vol “quatre anys d’estabilitat”

El candidat a la reelecció, el socialista Pedro Sánchez, ha votat a Madrid. Espera que la jornada electoral d’aquest diumenge sigui tranquil·la. Pel que fa als resultats, espera que hi hagi majories prou “sòlides” per poder formar govern i mantenir, ha dit, “quatre anys d’estabilitat“. Sánchez també ha defensat la qualitat de la democràcia espanyola.

Albert Rivera vol posar fi a “40 anys de nacionalismes”

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha votat a l’Hospitalet de Llobregat. Ho ha fet convençut, ha dit, que aquestes comicis suposaran un canvi al Govern espanyol per “posar fi a 40 anys de nacionalismes”. Ha demanat als catalans que votin en la mateixa direcció en què ho van fer a les eleccions al Parlament de Catalunya el 21-D, quan la seva formació va ser la més votada.

Pablo Casado demana votar “amb el cap”

Al barri madrileny de Salamanca ha votat el candidat del PP, Pablo Casado. El popular espera una participació “màxima” perquè considera que aquestes eleccions són “les més decisives de la història d’Espanya”. En aquest sentit ha demanat “unió” en el vot i exercir aquest dret “amb el cap”. Com altres contrincants, també ha desitjat que el resultat permeti formar un govern estable.

Pablo Iglesias confia en una alta participació

El candidat d’Unides Podem, Pablo Iglesias, ha votat a Galapagar, municipi de la comunitat de Madrid. Ho ha fet al centre educatiu públic on ha confessat que voldria escolaritzar els seus fills i ha recordat la importància de l’educació pública. Espera que la participació d’aquestes eleccions generals sigui “molt alta”. També ha desitjat que les urnes s’omplin d’opcions progressistes.

Santiago Abascal demana que es respecti el resultat

El candidat de Vox, Santiago Abascal, ha votat a Madrid. Ha dit que aquests comicis tenen “caràcter històric”. Ha demanat als milions d’espanyols cridats a les urnes a votar “amb esperança” i “sense por”. També ha demanat que totes les forces polítiques respectin el resultat de les eleccions. El cap de llista del partit d’extrema dreta ha demanat que es defensin la democràcia, la nació i la convivència entre espanyols.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”eleccions generals 28 d’abril” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]