Ja ha arrencat la jornada electoral del 28-A per escollir representats al Congrés dels Diputats i al Senat. A les 9 h han obert portes els col·legis electorals a tot l’estat i no hi ha hagut incidències destacables. A Catalunya, han pogut obrir amb normalitat, tot i que a Barcelona, hi ha hagut algun retard.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”eleccions generals 28 d’abril” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

 

És el cas de l’escola Ítaca de les Corts, que ha obert cinc minuts més tard de les 9 h, perquè les meses encara no estaven a punt. Es tracta d’un dels centres que han aparegut amb pintades en color groc. Ha estat una acció que han reivindicat els CDR. En aquest punt molts ciutadans han fet cua minuts abans de l’obertura per poder exercir el seu dret a vot.

Alguns ciutadans també han arribat abans de l’obertura de portes a l’IES Jaume Balmes.

Abans, però, ha calgut fer la constitució de les meses electorals. En aquest punt tot ha transcorregut sense incidències i les urnes ja estaven a punt per rebre els votants a l’hora prevista.

L’IES Jaume Balmes és un dels col·legis on durant l’1-0 hi va haver càrregues policials. La directora del centre ha lamentat que aquell dia “no es pogués votar amb normalitat, tal com passa avui”.

Jornada electoral sense incidències destacades

El Govern espanyol ha confirmat que tot s’està desenvolupant amb normalitat i que ja estan constituïdes el 100 % de les meses electorals, 60.038 a tot Espanya. El desenvolupament de la jornada, l’explicaran el secretari d’Estat de Comunicació, Miguel Ángel Oliver, i la sotsecretària del Ministeri de l’Interior, Isabel Goicoechea. El dispositiu de seguretat està format 90.000 agents de policia. A les 14.30 h està previst que es facin públiques les primeres dades de participació de la jornada electoral.