(ACN/Redacció) Saps quin ha estat el partit més votat a la teva ciutat o poble? I al municipi veí? En aquesta pàgina tens un mapa amb els resultats de les eleccions a Catalunya 2024 per municipis. La visualització et permet navegar pel conjunt del mapa català i esbrinar els resultats del 12-M per poblacions, amb el nombre de vots aconseguit pels partits més votats a cada indret.

Passa el cursor o clica amb el dit a sobre del municipi que t’interessi per conèixer els principals resultats del 12-M per municipis, amb el rànquing de partit més votats en aquest indret.

Resultats de les eleccions a Catalunya 2024 per municipis

Junts+ s’ha imposat a 726 municipis. Es tracta de 163 localitats més que el 2021, una xifra que contrasta amb els 214 municipis on ERC va ser primera fa tres anys i ja no ho és. Els republicans van pintar del seu color 261 pobles i ciutats, i ara ho han fet a 47.

Pel que fa al PSC, són primera força a 170 localitats, 62 més que en els últims comicis. Entre aquests hi ha Barcelona.

Aliança Catalana guanya en quatre poblacions

Aliança Catalana és l’altre partit que ha aconseguit imposar-se a nivell municipal. La formació de Sílvia Orriols ha estat primera a quatre municipis, tots al Ripollès i fronterers entre ells: Ripoll, les Lloses, Campdevànol i Gombrèn.

Dues circumscripcions per al PSC i dues per a Junts+

Per circumscripcions, Junts+ i el PSC han guanyat a dues cadascú: el primer s’ha fet amb Lleida i Girona i el segon, amb Barcelona i Tarragona.