La majoria dels candidats dels partits catalans o estatals amb representació a Catalunya ja han votat en les primeres dues hores d’obertura dels col·legis electorals. A grans trets, han destacat que la jornada és “crucial per a la democràcia” en un dia que han descrit com a “històric”, “esperançador” o “decisiu”.

Rufián: “Està a les nostres mans que sigui un dia històric”

El número dos de la llista d’ERC, Gabriel Rufián, ha estat dels més matiners a votar. Ho ha fet a les 10.35 h a Sabadell. Rufián ha dit que “avui podem enviar un missatge al món que la por i les amenaces no podran mai amb la persistència i la il·lusió d’aquest poble”. Rufián ha dit d’aquest 28-A que “està a les nostres mans que sigui un dia històric”.

Gabriel Rufian votant el 28A

Álvarez de Toledo: “Crucial per a la democràcia a Catalunya”

La candidata del PP, Cayetana Álvarez de Toledo, ha comparegut al Col·legi Santa Dorotea de Sarrià, tot i que ja va votar per correu aquesta setmana perquè està empadronada a Madrid. Amb tot, ha explicat que aquest diumenge és “crucial per a la democràcia a Catalunya i el conjunt d’Espanya” i també per a “la llibertat i la igualtat de tots els ciutadans”.

Batet: “L’objectiu és governar”

La candidata del PSC, Meritxell Batet, ha votat a les 11.30 h a l’Escola Poveda, a Vallcarca i els Penitents. Batet ha destacat un dia d’eleccions “sempre té alguna cosa de festiu”, i ha afegit que per als socialistes “no n’hi ha prou a guanyar, l’objectiu és governar“.

Meritxell Batet vota el 28A

Asens: “Volem un vot d’esperança”

El candidat d’En Comú Podem, Jaume Asens, ha acompanyat la seva àvia, de 101 anys, a votar a l’Escola Diputació, a la Nova Esquerra de l’Eixample. En una atenció als mitjans, Asens ha apel·lat a l’esperança: “Volem un vot no de resignació i por, sinó d’esperança, perquè amb esperança s’avança i amb por es retrocedeix“, ha assegurat.

Jaume Asens vota el 28A

Arrimadas: “El nacionalisme provoca que no et vulguin ni donar la mà”

La candidata de Ciutadans (Cs), Inés Arrimadas, ha votat a les 12.15 h a l’Escola Ausiàs March, a les Corts. Arrimadas ha cridat a la participació: “Que ningú no es quedi a casa perquè tothom és rellevant i decisiu“. La candidata de Cs ha protagonitzat l’anècdota i la polèmica de la jornada quan, en votar, la presidenta de la seva mesa li ha negat la mà: “És un exemple de la divisió social” que, assegura, hi ha a Catalunya, perquè “el nacionalisme provoca que no et vulguin ni donar la mà”.

Borràs: “Els catalans no tenim por de les urnes”

La número dos de la llista de Junts per Catalunya (JxC), Laura Borràs, ha votat als Salesians de Sarrià. Acompanyada per familiars -la seva filla ha votat per primera vegada- Borràs ha atès la premsa i ha remarcat que “els catalans no tenen mai por de les urnes“. Ha afegit que “sempre que n’hi hagi, allà serem”, mentre ha cridat a la participació, tot apel·lant als presos.

Laura Borràs votant el 28A

Albano-Dante: “”

El candidat de Front Republicà (FR), Albano-Dante Fachín, ha votat a Blanes, a la Selva. En una piulada a Twitter ha dit que ha votat “al mateix col·legi on vaig votar l’1-O“, i ha afegit que és la seva contribució a “empényer Maria Besora -candidata per Girona- al Congrés.

Vots per correu des de la presó

Dos dels candidats que són a la presó, a Soto del Real, Jordi Sànchez i Oriol Junqueras, han animat a través de Twitter a la participació. Junqueras ha apel·lat a “tenyir el mapa de groc, groc de llibertat i d’esperança”.

Per la seva banda, Sànchez ha explicat: “Jo vaig votar per correu, és el que té estar a la presó”, i ha desitjat una “bona jornada electoral” amb una fotografia d’una de les urnes de l’1 d’octubre.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”eleccions generals 28 d’abril” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]