ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona "Enlloc de fer una aposta única, estem fent una aposta múltiple que distribueix molt més l'oferta i el nivell de les activitats. Jo crec que això és una cosa a posar en valor. Enlloc de destinar tots els diners a grans infrastructres, es distribueixen els diners en moltes ofertes plurals que finalment donen una oferta molt més rica i molt més plural que pot arribar a molta més gent diversa."

La campanya de Nadal que ha presentat l’Ajuntament constarà de 950 propostes en tots els districtes, més les que hi haurà a la plaça de Catalunya, que en serà el punt central. Del 19 de desembre al 4 de gener, aquest espai acollirà un gran volum d’activitats gratuïtes, com espectacles, jocs, animacions i activitats esportives.

A la plaça de Catalunya es rebran els patges reials i serà l’escenari per primer cop de la Fira de Consum Responsable, d’Economia Social i Solidària, amb 65 entitats i casetes, més que en edicions anteriors. A més, la campanya nadalenca celebrarà l’arribada del solstici d’hivern amb un espectacle de llum i so que es farà cada vespre a les fonts de la plaça. I per acabar-ho d’adobar, s’hi instal·larà un bosc amb una vintena d’arbres fets a partir d’escales de fusta i branques, en què tothom qui ho vulgui podrà penjar els seus desitjos.

L’alcaldessa, Colau, ha dit que es vol fugir del consumisme i és per això, ha afegit, que la campanya ha estat pensada per prioritzar “valors de pau, solidaritat, generositat i convivència”. El regidor d’Ocupació, Empresa i Turisme, Agustí Colom, ha apuntat que les festes són un moment important, des del punt de vista socioeconòmic, per al comerç de proximitat, i per aquest motiu hi haurà un miler d’activitats que, segons ell, “mostren el treball conjunt entre comerç i associacions veïnals”.

Enguany s’han mantingut els 100 km d’il·luminació nadalenca, dels quals l’Ajuntament subvenciona el 50 % del cost total, que és de 50.000 euros. De forma excepcional, ha dit Colom, el consistori pagarà els llums dels carrers de Balmes i Aragó i la Gran Via. Els llums s’encendran divendres, 27, a les 19 h, a l’Eix Maragall. Colom diu que s’ha triat aquest indret per homenatjar el comerç de barri dels tres districtes que s’hi uneixen (Horta-Guinardó, Nou Barris i Sant Andreu).

El pressupost de tot plegat serà d’1.540.000 euros, sense comptar-hi la cavalcada reial, amb més de 60 artistes participants i que retransmetrà BTV, ni de la festa de la nit de Cap d’any, que tindrà lloc, ja sense l’Ésser del Mil·lenni, a l’avinguda de la Reina Maria Cristina.