Una corda lligada a la branca d'un arbre agafa per un extrem aquesta instal·lació telefònica. Els cables s'allarguen més de 100 metres fins a tocar la parròquia de Sant Andreu del Palomar. Dos pals els subjecten en aquest tram. JUAN JOSÉ FERNÁNDEZ "Es un peligro, tendrían que estar soterrados porque así pueden saltar chispas o algún gamberro descolgarlos." CARMEN MARZO "No puedo pasar por aquí y tengo miedo a sentarme en los bancos. Tengo que cruzar a la otra acera para buscar el pan porque eso me da un miedo horroroso. Eso está muy mal, tienen que arreglarlo." L’Ajuntament ja ha avançat que en dues o tres setmanes es podria retirar tot el cablejat telefònic. Ara, però, ha sorgit un altre problema. "L'Ajuntament va enderrocar el maig les cases antigues que hi havia en aquest terreny per fer-hi una zona verda. L'espai s'ha convertit en una plaça però, segons els veïns, hi falta l'enllumenat." LOLI DÍAZ "He pasado por las noches y tiene muy poca luz. Da miedo quedarse ahí sentada o pasar, incluso. Y al anochecer como anochece tan temprano no gusta estar con los niños aquí porque da miedo." MARIA MERCADO "Aquí a la nit no vindria o no passaria segons a quina hora. Si no hi ha ningú no passaria." El govern municipal admet que la il·luminació és insuficient i està estudiant el cost per instal·lar-hi l'enllumenat.

Al maig el districte de Sant Andreu va enderrocar les cases antigues que eren a tocar de la capella dels Segadors de la Parròquia de Sant Andreu del Palomar. Els immobles dataven dels anys 20 i eren a la cruïlla dels carrers dels Segadors i de Torres i Bages. L’espai es va destinar a zona verda i ara s’ha convertit en una plaça. Però, des de llavors, uns pals de fusta i unes cordes subjecten una part del cablejat que hi havia a les cases.

Els cables són telefònics, s’allarguen uns cent metres i estan situats a pocs metres de terra. Això preocupa els veïns de la zona perquè, segons diuen, “no és segur i pot provocar accidents”. Aquesta situació la va denunciar un veí fa uns dies a l’audiència pública, i la regidora del districte, Laia Ortiz, es va comprometre a posar fil a l’agulla. Segons el districte, l’Ajuntament fa sis mesos que reclama la retirada dels cables i la companyia de telefonia responsable s’ha compromès a treure’ls d’aquí a dues o tres setmanes.

Un altre inconvenient que té la nova plaça és la manca de llum. L’espai no té cap fanal i això provoca inseguretat quan no és de dia. Davant d’aquesta situació, el districte de Sant Andreu ja ha començat a estudiar el cost i la manera de millorar la il·luminació en aquesta zona.