El projecte, que ha estat batejat com a Bacelona Inspires Design, ha estat impulsat per l’Ajuntament de Barcelona i dissenyat per l’Institut Ramon Llull amb la col·laboració del Barcelona Centre de Disseny i el FAD. Segons el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, la fira és “una oportunitat de projectar al món el disseny barceloní. Un disseny que contribueix a una idea de ciutat que vol innovar posant la innovació al servei de la gent.”

La ciutat disposarà d’un estand de 400 metres quadrats amb dues exposicions d’objectes dissenyats aquí. D’una banda, la mostra “Independent design”, amb 40 peces de petit format de dissenyadors emergents que es produeixen i posen al mercat les seves creacions i, de l’altra, l’exposició “Inspired in Barcelona”, amb productes de diversos àmbits reconeguts amb premis internacionals.

21 ponents barcelonins

La delegació barcelonina comptarà amb 21 ponents que participaran en el Fòrum de la Business of Design Week. Hi seran dissenyadors com Javier Mariscal, Martí Guixá, David Ruiz, Jorge Pensi, Gabriele Schiavon i Gerard Sanmartí, Txell Miras i Josep Abril, i arquitectes com Benedetta Tagliablue, Fermín Vázquez o Josep Lluís Mateo. També hi intervindran representants de les marques Sónar, FC Barcelona, Mango, Desigual, Roca o Cricursa; el regidor d’Habitatge de l’Ajuntament Josep Maria Montaner i professionals vinculats a l’art i al patrimoni de la ciutat, com Jaume Plensa i Jordi Faulí.

Activitats paral·leles

Barcelona també serà present a altres punts de la ciutat amb activitats paral·leles. El col·lectiu Domestic Data Streamers presentarà la instal·lació ‘East meets west’, que permet la interacció dels visitants i que es construeix a partir de les respostes d’aquests a diverses qüestions relacionades amb la relació Orient Occident. També es presentarà el dispositiu musical ‘Reactable’ i es representarà l’obra ‘Foot-ball’, de Cesc Gelabert.