L’Ajuntament està convençut que, abans de finals d'any el conflicte de Can Vies podrà desencallar-se. Segons ha informat a BTV, el regidor del districte ja ha començat a reunir-se amb les parts implicades. Tot i això, assegura que les converses s'estan portant amb la màxima discreció per no aixecar neguits innecessaris. JAUME ASENS, regidor de Sants-Montjuïc “No volem que explicant el que estem fent es puguin frustrar les alternatives que es posaran a sobre la taula. En tot cas, el missatge que volem donar i que repetim sempre és que no farem res que els veïns no vulguin. Qualsevol decisió que prenguem serà una decisió consensuada amb els veïns i seran ells els qui decidiran què passa amb el futur de Can Vies.” L'Ajuntament no tanca la porta a modificar el Pla General Metropolità per mantenir Can Vies en peu. Però des de la plataforma de veïns i veïnes pel respecte del projecte aprovat asseguren que no acceptaran cap canvi. Tot i això, no tots els veïns de la zona hi estan d’acord. ALFREDO MARTÍNEZ, Associació de Veïns de Badal - Brasil - la Bordeta “Nosaltres ja vam dir des del primer moment que el tema s'havia d'obrir i que ha de participar tot el barri en les decisions que es prenguin respecte el futur de Can Vies” Si finalment els veïns opten per salvar Can Vies, el govern necessitarà el suport de la majoria dels grups municipals del plenari per canviar el PGM. Un procés que podria endarrerir l'execució de la tercera fase de les obres de cobriment de vies.

Després d’uns mesos sense fer cap moviment per deixar cicatritzar la ferida que va causar Can Vies al barri de Sants, el districte assegura que ja ha començat a prendre mesures per desencallar el conflicte. Segons el regidor, Jaume Asens, podria haver-hi novetats abans que acabi l’any. De moment ja s’ha reunit amb diverses parts implicades en el futur del centre social autogestionat per conèixer-ne l’opinió.

L’Ajuntament no descarta modificar el Pla General Metropolità per salvar el centre social autogestionat de Sants, sempre que tingui l’aprovació del veïnat. La fórmula per conèixer l’opinió dels veïns i les veïnes de la zona encara s’ha de decidir, però podria consistir en un procés participatiu.

De moment, entre el veïnat hi ha opinions diverses. Des de la plataforma de veïns i veïnes pel respecte del projecte aprovat afirmen que no acceptaran cap canvi que impliqui rebutjar la construcció de la rampa enjardinada que connecta les dues parts de les vies. En cas que això es mantingui, afegeixen, podrien acceptar que se salvi part de Can Vies com a icona del barri, però per construir un centre cívic gestionat per l’Ajuntament. D’altra banda des de l’Associació de Veïns de Badal – Brasil – la Bordeta plantegen convocar una assemblea veïnal perquè tothom pugui dir la seva opinió i elaborar una proposta consensuada per fer arribar al consistori.

Si finalment el veïnat de la zona decideix salvar Can Vies, el pas següent seria portar la proposta de modificació del PGM al plenari de l’Ajuntament. Allà el govern hauria d’arribar a un acord amb diferents grups polítics per arribar a la majoria. Tots aquesta tràmits podrien endarrerir l’execució de la tercera fase de les obres de cobriment de vies.