La intenció dels organitzadors és la d’enllaçar 14 places del barri amb un mínim de 3.000 persones i aprofitant el ressò mediàtic de la Festa Major. La convocatòria vol ser un assaig a petita escala de la Via Catalana cap a la Independència, que el proper 11 de setembre ha d’enllaçar els dos extrems del país passant pels llocs més significatius de la capital catalana.

La cadena es farà el dimarts 20 d’agost a les set de la tarda, coincidint amb el penúltim dia de la Festa Major de Gràcia. L’acció s’acabarà amb una cercavila i un acte amb parlaments a la plaça de Joanic. A banda dels 3.000 participants que s’estima que seran necessaris, l’ANC Gràcia ha fet una crida per obtenir entre 150 i 200 voluntaris, que seran els encarregats de distribuir les persones que es posin a la cadena.

Els organitzadors esperen que bona part de les entitats s’impliquin en la cadena humana, tal com ja va passar durant la consulta sobiranista del 10 d’abril de 2011 amb les entitats adherides a la plataforma Gràcia Decideix.