Són molts els experts que s’han mostrat contraris a la decisió del Procicat de no endurir les restriccions la nit de Cap d’Any, tenint en compte que la situació epidemiològica empitjora dia rere dia. Tot i aquestes opinions contràries, la consellera de la Presidència i portaveu del govern, Meritxell Budó, ha defensat aquest dimarts el pla de Nadal vigent: “Hi ha unes mesures dràstiques que s’estan aplicant des de fa dies i el que hem de fer és complir-les”, ha dit.

Budó ha aprofitat per recordar que la nit de Cap d’Any, de manera excepcional, les reunions podran ser de 10 persones però només de dues bombolles diferents, i ha assegurat que hi haurà un reforç policial en els dispositius dels Mossos d’Esquadra i de les policies locals “per fer complir aquestes restriccions”.

Totes les mesures sobre la taula

La portaveu del govern ha dit que la decisió de mantenir les mesures tal com estaven previstes es basa en l’evolució de les dades i també es té en compte la veu del experts que formen part del comitè tècnic de la covid-19 a Catalunya. No obstant això, ha dit que totes les mesures sempre estan sobre la taula: Sempre hem dit que en la gestió de la pandèmia mai pots descartar una mesura o altra. Si una cosa hem après és a no negar categòricament les coses”, ha explicat.