No hi ha novetats. Finalment, el govern de la Generalitat manté les restriccions els propers dies per frenar els contagis de coronavirus. Tot i que s’havia especulat amb la possibilitat d’endurir les mesures, especialment per la propera nit de Cap d’Any, finalment no ha estat així. El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha demanat a la ciutadania “més prudència que mai” i “menys interacció social que mai”. Es tracta, però, d’una recomanació, que no es traduirà en cap mesura específica. La decisió s’ha anunciat després de debatre la situació en una reunió del Procicat al matí.

Toc de queda fins a la una de la matinada

També la directora general de Protecció Civil, Isabel Ferrer, ha assegurat que no recomana cap desplaçament els propers dies que “no sigui indispensable“. “El més segur és celebrar el Cap d’Any a casa amb la bombolla de convivència”, ha dit Ferrer.

Sobre l’horari del toc de queda, que la nit de Cap d’Any s’allarga fins a la una de la matinada, tampoc no hi ha canvis, només una recomanació. “No allarguem els espais del sopar. Si podem acabar a les 12, no acabem a la 1″, ha demanat. També es manté per al sopar del 31 de desembre la reunió d’un màxim de 10 persones de dues bombolles diferents.

El més segur és celebrar el Cap d’Any a casa amb la bombolla de convivència
Isabel Ferrer, directora general Protecció Civil

Els conseller d’interior s’ha mostrat preocupat per les reserves que s’estan fent a cases rurals de cara a l’ultima nit de 2020, sense que es pugui comprovar quantes persones i quantes bombolles es reuneixen. Miquel Sàmper ha recordat que no hi haurà un policia a cada casa i que a Catalunya, entre policies municipals i Mossos d’Esquadra no arriben a 27.000 efectius. Ha demanat que “ningú es pensi que arribarem a tot arreu”

Salut trenca el contracte amb Ferrovial

El Departament de Salut ha anunciat que trenca el contracte amb Ferrovial i que, a partir del proper 31 de gener, gestionarà directament el sistema de rastreig dels casos de covid-19. Segons ha explicat la consellera de Salut, Alba Vergés, el govern contractarà directament entre 450 i 750 professionals, en funció de la situació epidemiològica, per fer les tasques de seguiment telefònic de rastreig. Aquest sistema estarà dirigit per l’Agència de Salut Pública de Catalunya. El pressupost d’aquest servei és de 19 milions d’euros.

Amb les noves incorporacions de professionals, a Catalunya hi haurà 3.000 persones dedicades al circuit de rastreig de contactes.