La decisió del Procicat, aquest dilluns, de mantenir les mateixes restriccions de cara a la nit de Cap d’Any ja ha generat les primeres reaccions en contra d’alguns experts. Els investigadors Oriol Mitjà, Antoni Trilla, Àlex Arenas i Salvador Macip consideren que són insuficients tenint en compte les dades epidemiològiques. El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, tampoc entén la decisió del govern català. Per això, tots ells demanen a la ciutadania que eviti les celebracions i les trobades fora de la bombolla familiar.

Mitjà: “La tercera onada es desbocarà”

L’investigador Oriol Mitjà ha afirmat a través del seu compte de Twitter que la recomanació “d’evitar contactes socials no imprescindibles per Cap d’Any” és insuficient.

També ha demanat al conseller d’Interior, Miquel Sàmper, que aprengui de les errades per evitar que la tercera onada “es desboqui”.

Trilla esperava un enduriment de les mesures

El cap d’epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha assegurat a RAC1 que s’esperava un enduriment de les mesures i que fossin “més contundents” per evitar la mobilitat i les interaccions per Cap d’Any. D’altra banda, ha continuat exigint un sistema sòlid de rastreig de contactes en un moment que els hospitals “anem justets” per l’augment de casos de coronavirus.

Arenas ironitza amb el dia dels Innocents i Macip pronostica un gener dur

Àlex Arenas, físic i investigador de la Universitat Rovira i Virgili, també ha lamentat que no s’hagin endurit les restriccions. En una piulada molt crítica ha assegurat que la decisió del govern català “no és una innocentada”, sinó “incompetència en majúscules”.

L’investigador de la Universitat de Leicester i de la UOC Salvador Macip s’ha preguntat si els indicadors no són “prou dolents” per prendre decisions i ha deixat entreveure que el mes de gener serà difícil.

El president del Col·legi de Metges no entén el govern

Qui també s’ha mostrat crític amb el govern català ha estat el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós. En una piulada ha dit que no entén per què no s’apliquen mesures més contundents i efectives per frenar la pandèmia. Ha defensat que cal reduir la mobilitat “dràsticament” i demana responsabilitat als ciutadans.

Torra diu que “no ens la podem jugar”

L’expresident de la Generalitat Quim Torra també ha mostrat el seu desacord. Assegura que calen més restriccions socials, perquè “ara no ens la podem jugar”.