Les botellades s’han repetit una nit més a les places de Gràcia tot coincidint amb la celebració de la tornada dels Foguerons, la tradició vinguda de Sant Antoni de Sa Pobla (Mallorca) ara fa trenta anys.

El veïnat de les places més concorregudes on van hi va haver cremades i, posteriorment, concerts, lamenta que fins ben entrada la matinada el nivell de soroll ha estat “inacceptable”. Ho han denunciat un cop més a través de les xarxes socials i demanen més civisme i vigilància.

De fet, una veïna de la plaça del Raspall ha explicat a un equip de betevé que la nit d’aquest dissabte va trobar a faltar la presència de la policia. “Vam anar a dormir amb la música popular de fons”, però el problema va arribar després, ha dit. “M’he aixecat a les quatre de la matinada amb un soroll horrorós, crits i música“. “La policia hauria d’haver vingut a la una per tancar el concert, tal com s’havia acordat, i no va ser així”.

A la plaça de la Virreina, segons ha dit una altra veïna “no ho han patit tant com la setmana passada”, que va ser un “escàndol”, ha afegit.

La plaça del Nord va cancel·lar el fogueró per esquivar les botellades

A la plaça del nord, explica Francesc Mauro, el president de l’associació de veïns de la plaça i de rodalies, van prendre la decisió de cancel·lar el fogueró per tal d’esquivar possibles botellades. “Nosaltres vam decidir no fer-ho precisament per això: que es formés un conglomerat de gent com va passar la darrera vegada. Així com el divendres passat va ser molt dur, ahir va ser, respecte a aldarull, molt bé”.