La portaveu de BComú, Janet Sanz, assegura que la investigació sobre un possible frau en les subvencions europees a les obres de la superilla de l’Eixample “no té cap recorregut” i “no s’aguanta jurídicament”. “És un sense sentit que se segueixi posant en qüestió que hi ha algun tipus de delicte penal vinculat al projecte de les superilles”, afirma, i diu que presentaran els informes que calgui davant del jutge. “Estem molt tranquil·les”, assegura.

Sanz ha explicat que la notícia l’han coneguda a través dels mitjans de comunicació. “No en tenim encara coneixement, ni tampoc els nostres advocats”, assegura. Recorda que la sentència de la setmana passada, que ordenava desfer un tram de l’eix verd de Consell de Cent, situa que, “en el pitjor dels casos, hi ha un problema administratiu, de tramitació”. “Per tant, com es justifica ara que hi ha algun tipus d’actuació penal que pot implicar algun tipus de delicte?”, es pregunta.

“Barcelona necessita molts més Consells de Cent”

“El que està en joc és que Barcelona necessita molts més Consells de Cent”, diu Sanz. Considera, a més, que Barcelona Oberta “ha fet el ridícul” fent marxa enrere ara i dient que no demanarà que s’executi la sentència judicial. “El que ha de fer és retirar totes les denúncies i contenciosos, i demanar disculpes a la ciutadania per judicialitzar un conflicte que és polític”. A més, destaca la mobilització ciutadana per defensar l’eix verd. “Queda clar que la resposta ciutadana ha fet moure moltes coses i encara en farà moure més”.

Sanz també considera “sorprenent” la proposta de la jutgessa que ha ordenat revertir l’actuació de Consell de Cent, que ara proposa a les parts una mediació en cas que la sentència sigui ferma.