xavier trias i ernest maragall

La federació de Junts per Catalunya a Barcelona i la federació d’ERC a Barcelona voten aquest dissabte al matí si donen suport al pacte de govern que ultimen Xavier Trias i Ernest Maragall. En el cas de les bases de Junts la consulta serà telemàtica entre les 8 i les 14 h a l’espai digital Decidim, poques hores abans del ple d’investidura. Els republicans celebren un congrés extraordinari a porta tancada a la seu del partit en què s’ha convocat també les bases de la formació.

Segons fonts de la federació d’ERC a Barcelona, es tracta del congrés que es fa sempre abans d’una investidura perquè el que es vota al ple ha de passar abans per la militància.

La pregunta de la consulta de Junts

En el cas de Junts la pregunta de la consulta serà la següent: “Fas confiança a Xavier Trias per negociar i arribar a un acord per assolir un govern de canvi, progrés i benestar a la ciutat de Barcelona amb Ernest Maragall i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC)?”.

Un govern en minoria amb 16 regidors

Si la militància de tots dos partits ho avala, Trias seria investit alcalde amb 16 regidors, els 11 de TriasxBCN i els 5 dels republicans. L’acord inclouria dues tinències d’alcaldia per als republicans. La negociació inclou diferents elements, però es considera essencial tancar la part més important del programa, perquè la divisió del cartipàs i com queden repartides les tinències i els districtes es pot decidir més endavant (hi ha marge fins al ple municipal del juliol).

Això sempre que Jaume Collboni (PSC), l’altre candidat que aspira a formar govern, no aconsegueixi una majoria absoluta amb els vots de BComú i del PP. Una opció que perd força perquè els d’Ada Colau i els populars es veten mútuament.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?