(ACN/redacció) El líder dels comuns al Congrés dels Diputats i extinent d’alcaldia de Barcelona, Jaume Asens, ha anunciat que abandona la política institucional i no es presentarà a les properes eleccions generals. Per rellevar-lo, els comuns han escollit la que va ser número dos d’Asens a les eleccions del 2019, Aina Vidal.

En un comunicat, Asens ha defensat que la renovació de càrrecs públics és “un exercici sa i necessari” en democràcia i ha afegit que “no és bo perpetuar-se”. Així, ha remarcat que “ningú és imprescindible” i ha dit que hi ha moments en què “cal saber fer un pas al costat per deixar que altres lideratges prenguin el relleu”. De fet, el Consell Nacional dels comuns es reuneix aquesta mateixa tarda per ratificar les llistes a les eleccions.

Asens ha fet pública la seva decisió en un comunicat a les seves xarxes socials en què ha assegurat, a través d’una carta, que calen “energies renovades i nous lideratges” que “puguin connectar millor amb els nous temps”. El president del Grup Parlamentari d’Unides Podem ha dit que si hagués volgut repetir com a cap de llista hauria tingut “tot el suport” del Consell Nacional de Catalunya en Comú i de l’executiva de Podem i els ho ha agraït.

Entrada en política al costat d’Ada Colau

Jaume Asens va ser tinent d’alcaldia de l’Ajuntament per Barcelona en Comú després de les eleccions municipals del 2015. Durant aquell mandat, al costat d’Ada Colau, va dirigir les àrees de Drets de Ciutadania, Ciutat Refugi, Cultura, Esports, Participació i Transparència i va ser regidor de Sants-Montjuïc i Sarrià – Sant Gervasi.

Els comuns li agraeixen la feina

A través de les xarxes socials, companys de BComú li han agraït la feina feta. Janet Sanz li diu “gràcies per tot, estimat amic”, i Marc Serra el qualifica de “mestre per a tota una generació d’activistes i juristes” i parla d’ell com “un gran referent humà per la teva honestedat, empatia i capacitat de diàleg”. També s’acomiada d’ell Eloi Badia, que el defineix com “una d’aquelles persones increïbles que l’aventura dels comuns m’ha permès conèixer, admirar i compartir”.