D’aquesta manera es vol impulsar una estratègia de desenvolupament urbà sostenible i integrat (EDUSI), per millorar un conjunt de factors que en aquests barris tenen una situació desfavorable respecte al conjunt de la ciutat. Tots els objectius, que es desgranen en indicadors que s’aniran avaluant periòdicament, han estat escollits amb la participació de les associacions i veïns de la zona.

Amb el projecte es vol reduir aspectes com la fractura digital, la mobilitat en vehicle privat, el fracàs i abandonament escolar prematur o el nombre de persones en risc d’exclusió social. A la vegada es vol millorar la qualitat de vida de la gent gran i convertir el lloc en un espai de qualitat ambiental i patrimonial. També és vol incrementar el nivell de renda familiar i fomentar el desenvolupament econòmic basat en el comerç de proximitat, l’economia circular, social i tecnològica.

L’objectiu del projecte és transformar la frontera que suposa la conca de Besòs en un eix vertebrador que ajudi a enfortir el teixit urbà a les dues bandes del riu. El projecte té una durada prevista de quatre anys i estarà finançant a parts iguals per la Unió Europea i l’Ajuntament, amb un pressupost total de 30 milions d’euros.

Les intervencions es desenvoluparan a 10 barris de la ciutat: Ciutat Meridiana, Vallbona, Torre Baró, les Roquetes, la Trinitat Nova, la Trinitat Vella, Baró de Viver, el Bon Pastor, la Verneda i la Pau i el Besòs i el Maresme. I es calcula que 114.014 ciutadans se’n veuran beneficiats.