La vista se celebrarà gairebé vuit anys després que el 2009 els Mossos d’Esquadra escorcollessin el Palau de la Música per investigar un suposat desviament de 2,2 milions d’euros. Dies després, l’expresident de la institució, Fèlix Millet va confessar per carta “irregularitats” i va admetre que, juntament amb la seva mà dreta, Jordi Montull, havien desviat 3,3 milions d’euros.

Durant la investigació, a més, es va destapar el suposat finançament irregular de la Fundació Trias Fargas vinculada a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). Segons el jutge instructor, CDC va rebre a través del Palau comissions per valor de més de cinc milions d’euros de la constructora Ferrovial vinculades a l’adjudicació d’obra pública, com ara la Línia 9 del metro o la Ciutat de la Justícia. El magistrat apunta que  la constructora abonava el 4 % de l’obra i d’aquest percentatge, un 2,5 % s’assignava a CDC i la resta, un 1,5 %, se’l repartien entre Fèlix Millet i Jordi Montull.

El cas el jutjarà a partir de l’1 de març el magistrat Julio Hernández Pascual. Al banc dels acusats hi seuran els dos saquejadors confessos Fèlix Millet i Jordi Montull, que s’enfronten a 27 anys i mig de presó o l’extresorer de CDC, Daniel Osácar, per a qui la fiscalia demana set anys i mig i 20 milions d’euros de multa. Al judici hi haurà també dues acusacions públiques, quatre acusacions populars i/o particulars, cinc responsables civils subsidiàries a títol lucratiu, entre els quals CDC, i 11 entitats jurídiques com a responsables civils subsidiàries. En total, 38 parts representades per 30 advocats diferents.