“Volem que la gent de Barcelona sàpiga que aquí hi ha vinyes, que hi ha un projecte social i que s’elaboren uns vins de qualitat que estan boníssims”, afirma Iñigo Jofi, enòleg i viticultor de Can Calopa. Aquests últims dies de verema estan collint la varietat italiana de San Genovese. La finca és municipal i la gestiona la cooperativa L’Olivera on treballen un grup de joves amb discapacitat psíquica. Ells ho fan tot, des de la plantació del raïm fins a l’etiquetatge de les ampolles.
Fins ara aquest vi no es comercialitzava i es feia servir únicament en actes oficials de l’Ajuntament. Finalment, però, el consistori ha escoltat la petició dels membres de la cooperativa de comercialitzar-lo i que els beneficis puguin revertir en el propi projecte de Can Calopa. D’aquestes terres en surten dos vins, el Vinyes de Barcelona i el Vinyes de Collserola, fets a partir de garnatxa i sirà. La intenció és destinar-los al comerç de proximitat tant a la zona de Barcelona com del Vallès. A més, des de Can Calopa també han anunciat que començaran a fer visites guiades i activitats relacionades amb l’enoturisme.