MARÍA DE LOS LLANOS DE LUNA delegada del govern espanyol a Catalunya "La colaboración entre la Policia, la Guardia Civil, los Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Urbana de Barcelona y del resto de policías locales es estrecha y efectiva. Los poderes públicos estamos obligados a colaborar desde el diálogo, desde la más absoluta lealtad institucional y por supuesto desde un inquebrantable respeto a la ley. No hay mayor honor para un cargo público que estar a la altura de lo que representa y desempeñar sus funciones con altura de miras y auténtico afán de servir a los intereses generales con objetividad."

Sense fer cap referència explícita a la petició de la fiscalia de 10 anys d’inhabilitació a Artur Mas per la consulta del 9-N, la delegada del Govern espanyol a Catalunya ha afegit que tots els càrrecs públics “han de desenvolupar les seves funcions amb altura de mires i afany autèntic de servir els interessos generals amb objectivitat”.

De Luna també ha parlat sobre la col·laboració entre els cossos policials i les forces de seguretat. Ha dit que és “estreta i efectiva” i ha afegit que “els poders públics han de col·laborar des del diàleg, la més absoluta lleialtat institucional, i un inesquinçable respecte de la llei”.

En l’acte, en què s’ha commemorat el patró de la Policia Nacional, s’han lliurat distincions a efectius de diversos cossos policials.