L’Ajuntament de Barcelona ha arribat a un acord amb el col·lectiu Antiga Massana per cedir l’antiga seu de l’escola al barri per a usos comunitaris. Segons ha avançat ‘El Periódico’ i ha pogut confirmar betevé, el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, s’ha reunit aquest divendres, en plena Festa Major del Raval, amb la plataforma, formada per entitats com el Sindicat d’Habitatge del Raval, la Xarxa de Suport Alimentari i col·lectius feministes. El regidor els ha garantit la gestió de l’espai de 500 metres quadrats que fa dos anys que ja van ocupar, des de la revetlla de Sant Joan del 2020.

Segons ha explicat el regidor, l’Ajuntament ha arribat a un acord amb la Generalitat sobre els 20.000 metres quadrats del recinte de l’antic Hospital de la Santa Creu, dins el qual hi ha l’antiga Escola Massana, que va quedar abandonada amb el trasllat a l’altra banda de la plaça.

Encara no han transcendit tots els detalls sobre l’acord entre les dues institucions i què es farà en aquests 20.000 metres quadrats, però a més de la cessió de la gestió de l’Antiga Massana, es preveuen altres actuacions a la Biblioteca de Catalunya i a la del Raval. “Tenim la intenció que sigui autogestionat”, ha dit Rabassa. Queda per concretar, també, quan es farà efectiva la cessió de l’espai i quan començaran les diferents actuacions. En aquest sentit, Rabassa assegura que “no s’executarà fins el mandat vinent”.

Rabassa ha explicat que el de l’Antiga Massana vol ser “un projecte autogestionat on tinguin protagonisme les entitats socials i culturals del barri”. Un un projecte que va néixer en pandèmia i que va fer molta feina en aquell moment, amb una xarxa d’aliments que va arribar on l’Administració no arribava, però que s’ha consolidat després i ha aconseguit arrelar molta gent. Al lloc celebra les seves assemblees el Sindicat d’Habitatge del Raval, en el si del qual ha nascut també una escola popular.

Denuncien que l’Ajuntament vol tirar a terra part de l’antic edifici de l’Escola Massana

Llargues reivindicacions perquè la Massana es quedi al barri

L’acord arriba una setmana després que una seixantena de persones es manifestessin als carrers de Ciutat Vella per exigir a l’Ajuntament la concessió de l’espai de l’Antiga Massana. La protesta va començar davant del local i va acabar a la seu del districte de Ciutat Vella, on el col·lectiu va arribar a parlar amb el regidor, Jordi Rabassa.