JANET SANZ, tinenta d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat "Queremos ir de la mano Madrid y Barcelona, conjuntamente, al gobierno del Estado a exigir que de una vez por todas se regule el tema de los alquileres. Que tengamos una política de alquileres controlada que no expulse los vecinos y vecinas." JOSÉ MANUEL CALVO, regidor de Desenvolupament Urbà Sostenible de l'Ajuntament de Madrid "Estamos todavía en un estado muy anterior al que vive hoy la ciudad de Barcelona pero no queremos cruzarnos de brazo, no queremos mirar hacia otro lado y ver qué pasa en el futuro... Porque sabemos hacia donde pueden conducir este tipo de procesos."

A la taula de treball —que es reunirà un cop cada tres mesos— Barcelona i Madrid compartiran experiències sobre processos urbanístics comuns a les dues ciutats. Després de la primera trobada, la tinenta d’alcalde Janet Sanz i el regidor de Desenvolupament Urbà Sostenible de Madrid, José Manuel Calvo, han apuntat que l’objectiu principal serà “treballar per garantir el dret a l’habitatge dels veïns” i frenar els processos de gentrificació causats pel turisme.

Per això, Sanz ha dit que aniran “de la mà al govern de l’Estat” per exigir una regulació dels preus de lloguer. Tot i que inicialment només faran front comú Barcelona i Madrid, Sanz ha fet una crida perquè s’hi uneixin altres ciutats. Per la seva banda, Calvo ha admès que la siutació de Madrid pel que fa a la pressió turística “encara està en un estadi molt anterior al de Barcelona”, però ha afirmat que “no volem mirar cap a un altre costat”. En les properes taules també es treballarà per “repensar” grans projectes heretats de mandats anteriors i per la “inversió en mobilitat alternativa al cotxe”.