JOAQUIM FORN, portaveu del Grup Municipal de CiU "La nostra feina és acostar posicions sempre i quan l'altre interlocutor ho vulgui. Si no hi ha voluntat és impossible. Ara s'ha demostrat amb aquest pla que és possible i crec que hem pogut avançar en una línia positiva. I que no va en la línia de ser un pla per quatre anys, sinó amb la voluntat de ser un pla pels propers 10 anys. Un pla més que de govern, un pla de ciutat."

El Pla pel dret a l’habitatge 2016-2025 té una dotació pressupostària de més de 1.600 milions d’euros, amb què es preveu la construcció de 8.854 pisos socials, la gran majoria de lloguer. CiU ha pactat amb el govern un increment de 22 milions d’euros per als ajuts al lloguer, que les entitats del tercer sector puguin construir 1.250 pisos socials en sòl que buscarà l’Ajuntament i tenir llest en cinc anys el cens d’habitatges buits a la ciutat. Amb el pacte, s’estudiarà la creació d’una empresa mixta perquè el consistori gestioni el lloguer dels pisos que cedeixin els grans tenidors.

Joaquim Forn ha justificat el vot a favor de CiU al pla perquè “té una continuïtat molt clara” amb les polítiques d’habitatge que es van iniciar en el mandat anterior, també en l’àmbit social. “No és un pla de govern sinó de ciutat”, ha assegurat Forn, que ha destacat la predisposició de l’equip de Colau al diàleg. “La nostra feina és acostar posicions sempre que l’altre interlocutor ho vulgui; ara s’ha demostrat que és possible”, ha admès el portaveu de CiU, que ha recordat que el seu grup també va donar suport al govern amb el Pla de barris.