La gran clariana, un espai verd de gespa immens a la plaça de les Glòries, continua tancada dos anys després d’inaugurar-se el parc que l’envolta. La previsió de l’Ajuntament és obrir-la a la ciutadania abans de l’estiu, però la decisió final dependrà de com hagi arrelat la gespa després que s’hagi hagut de sembrar de nou una de les espècies plantades. L’obertura d’aquesta gran àrea verda acumula diversos endarreriments, als quals s’hi suma una plaga d’erugues que va afectar la gespa l’any passat.

De fet, aquesta plaga va malmetre una de les espècies plantades, la gramínia, que és més resistent a la trepitjada contínua. Per contra, ha proliferat una espècie lleguminosa que és molt sensible a la trepitjada i queda més engroguida. La plaga ja està solucionada, però tot i que l’aspecte de la gran clariana era bo, segons expliquen fonts municipals, s’ha volgut tornar a sembrar la gramínia per trobar un equilibri entre les espècies i perquè la gespa sigui més resistent.

El primer pas de la Canòpia urbana

La gran clariana és una esplanada d’1,1 hectàrees de gespa natural que ha de proporcionar als veïns un gran espai on caminar i relaxar-se. Forma part de la primera fase del projecte Canòpia urbana, el parc en què s’ha de convertir tota la plaça de les Glòries. Mentre avança la construcció del túnel viari, l’abril del 2019 es va enllestir el parc que queda per sobre de la Gran Via i queda transformar encara tota la part de sota. Glòries és, de fet, una de les zones verdes noves que l’Ajuntament vol guanyar a la ciutat fins al 2023.