La Gran Clariana, l’espai dominant del nou Parc de les Glòries, continua tancada. El parc va obrir al públic el 6 d’abril i la intenció inicial de l’Ajuntament era que l’obertura de la clariana es produís unes setmanes després de la del parc. Finalment, però, s’obrirà a principis d’octubre. La causa del retard és el temps prolongat que triga a arrelar-hi la gespa.

La Gran Clariana és una esplanada d’1,1 hectàrees de gespa natural que ha de proporcionar als veïns un gran espai on caminar i relaxar-se. El nou parc té un total de 20.400 m2 de superfície verda i més de 400 arbres. Forma part de la primera fase del projecte Canòpia Urbana, amb inauguració prevista a finals del 2020, i que convertirà Glòries en un nou pulmó verd al bell mig de la ciutat.

El clima mediterrani, un factor clau en el retard

Amb la primavera incipient es va procedir a la sembra de l’herba per llavor, que necessita un temps de germinació i arrelament. A més, les condicions típiques del clima mediterrani, amb altes temperatures de l’estiu i una humitat molt alta, poden portar a la proliferació de fongs. Per això, l’Ajuntament esperarà fins a la tardor, quan la gespa ja no sigui vulnerable, perquè pugui ser trepitjada pels veïns de Glòries.

Una gespa sense gossos ni futbol

Un cop obri al públic, la intenció de l’Ajuntament és conservar la gespa natural en bon estat durant anys. Per això, es prohibirà qualsevol ús de la clariana que pugui malmetre l’estat de l’herba: estarà prohibida l’entrada de bicicletes i patins, així com de gossos, per als quals hi ha una zona habilitada a pocs metres de l’esplanada. A més, també estarà prohibit jugar a pilota.

Els veïns, neguitosos sobre el futur de l’espai

Els usuaris del nou Parc de les Glòries han mostrat certa preocupació pel futur manteniment de l’espai, ja que temen que els mals usos s’apoderin de l’esplanada. També assenyalen unes barraques ocupades a pocs metres com una possible font de problemes quan finalment obri l’espai aquesta tardor.