Davant de 250 militants, la direcció de Barcelona en Comú ha plantejat els avenços que s’han fet en les últimes setmanes per assolir pactes de govern. Segons ha pogut saber BTV, divendres a les 12 h es presentarà un preacord amb el PSC. La decisió final estarà a les mans de les 14.000 persones registrades a la formació, que podran votar de manera telemàtica a favor o no del pacte entre dimarts i dijous de la setmana vinent.

Entre els canvis es proposa cedir la segona tinència d’alcaldia als socialistes, que inclouria les àrees de Cultura, Empresa i Innovació. A més, assumirien els districtes de l’Eixample, Sant Andreu i Sarrià – Sant Gervasi. Segons fonts de la formació, el preacord busca que cap partit no tingui exclusivitat en cap àrea, de manera que “es faci treball conjunt”. Això sí,  “el discurs i el programa polític serà el de Barcelona en Comú”. A més, si finalment la militància dóna el vistiplau al pacte, els membres del PSC que entrin al govern assumiran el codi ètic que han adoptat els membres de Barcelona en Comú.

Per la seva banda, aquest vespre la Federació de Barcelona del PSC ha celebrat un consell extraordinari. Tot i que sobre la taula de la reunió hi ha l’elaboració de les llistes per a les eleccions generals del 26 de juny, Jaume Collboni s’ha referit a les negociacions amb Barcelona en Comú. Ha defensat el PSC com “el partit del canvi i que ha transformat aquesta ciutat”, dirigint-se al líder republicà, Alfred Bosch, que es nega a entrar a un govern amb els socialistes.