ALFRED BOSCH, president del Grup Municipal d'ERC "El que no té cap sentit és que si la gent vota que mirem al futur, acabem fent un govern com els de sempre, amb els del passat que han manat durant tants anys a la ciutat. Això no ho entenem i, per tant, no ens hi trobaran."

El president del Grup Municipal del PSC, Jaume Collboni, dóna per fet l’entrada del seu partit al govern municipal i ha convidat ERC a formar-hi part, tal com ja va fer l’alcaldessa divendres. Per a Collboni, no hi ha incompatibilitats entre les dues formacions i ha posat com a exemple que els republicans i els socialistes han fet pactes de govern a l’àrea metropolitana.

Davant d’aquestes paraules, Alfred Bosch ha argumentat que poden compartir responsabilitats amb els socialistes en “òrgans de gestió” com l’àrea metropolitana, però que a la ciutat els barcelonins van votar clarament “pel canvi” i per això “van sortir perjudicats els partits de sempre”. Per tot plegat, Bosch veu incomprensible un pacte de govern municipal amb el partit socialista. D’altra banda, manté l’oferiment de governar amb Barcelona en Comú i la CUP per fer possible la “transformació social i la regeneració democràtica” de la ciutat.