Colau assegura en la carta publicada per l”Ara‘ que entén les reticències dels republicans, però recorda a Alfred Bosch -a qui es dirigeix el text- que durant mesos Esquerra i Barcelona en Comú han votat en la mateixa direcció, motiu pel qual el convida a sumar-se al govern. L’alcaldessa li recorda, a més, que el mandat de les urnes no va ser el de condicionar el canvi a una estratègia en la qüestió sobiranista. Colau es refereix també a la negativa dels republicans d’ERC a sumar amb els socialistes, i a les pors del passat. En aquest sentit, afirma que s’està treballant per no reproduir escenaris anteriors i posa com a exemple els canvis impulsats des de l’Àrea Metropolitana.

Alfred Bosch ha respost amb una carta oberta, publicada al diari ‘Ara’ a primera hora de la tarda. La missiva arrenca amb un contundent “què estàs fent, Ada? No comparteixo el que estàs fent”. El president del Grup Municipal d’ERC considera que l’oferta de l’alcaldessa de formar govern juntament amb els socialistes suposa “fer tot el contrari del que proposava”. Bosch ha carregat contra la possible entrada del PSC a l’Ajuntament, “el que més representa l”establishment'”. Per això, ha reiterat l’aposta per a un “acord entre les forces transformadores” que aglutini Barcelona en Comú, ERC i la CUP.

Barcelona en Comú ja ha engegat la maquinària per consultar les bases sobre un més que probable pacte amb els socialistes. Per la seva banda, el PSC també tractarà el pacte aquest dimecres en el consell de federació.

Des de Ciutadans, el portaveu municipal Paco Sierra, ha acusat Colau de “marginar a l’oposició” i de buscar només pactes amb el PSC i ERC que són “grups que tenen conflictes latents”. En aquest sentit, ha afegit que si continua en aquest camí “no tindrà mai un govern estable” i dependrà sempre de la CUP.