“No hi ha una data límit, però no podem aturar la ciutat”, ha sentenciat Pisarello, que ha explicat que aquesta setmana mantindran les converses per poder incloure els republicans a un govern de coalició amb el PSC. En l’entrevista, el primer tinent d’alcalde ha confirmat que mantenen “contactes permanents” amb ERC. En un nou intent per convèncer-los, Gerardo Pisarello ha dit que “l’aliança natural” que s’ha vist aquest mandat en els temes de “canvi” ha estat entre les forces d’esquerres. “Amb 11 regidors és molt difícil arribar a tot”, ha sentenciat el primer tinent d’alcalde, que ha afirmat que “la ciutat ens demana una certa estabilitat que no comporti trair el missatge de canvi”.

Pisarello ha confirmat que les converses amb el PSC estan avançades per formar govern. “Ha de ser una cosa imminent, però ens hem de prendre temps perquè les coses es facin bé”, ha explicat. El primer tinent d’alcalde ha comentat que qualsevol acord de govern se sotmetrà a votació en el si de Barcelona en Comú, i que “mai la vella política no tornarà a ser la que era”. El primer tinent d’alcalde ha evitat concretar quines àrees de govern es quedarà el PSC, però ha deixat clar que BComú seguirà tenint “el nucli dur” de les polítiques econòmiques, socials i urbanístiques. “Hi ha un debat de cartipàs que no està tancat del tot, depèn de l’actitud d’altres forces”, ha explicat Pisarello.

El també regidor de Sarrià – Sant Gervasi ha dit que una possibilitat podria ser que cedeixi aquesta àrea a mans dels socialistes, tot i que ha volgut deixar clar que “en cap cas no em desvincularia totalment del districte”. Pisarello ha dit que té “un vincle molt fort” amb el districte però que com a regidor de Sarrià – Sant Gervasi “podria passar a una segona fila” si es tanca un acord de govern amb el PSC.