“Aquí tothom s’entesta a fer el canvi, però el canvi important va ser quan vam governar nosaltres”, ha sentenciat Trias, que ha dit que les negociacions d’Ada Colau amb els partits d’esquerres per formar un govern de coalició “és un revival del que ja hem vist”. L’exalcalde ha afegit que si pacta amb socialistes o republicans l’executiu seguirà estant en minoria i que “s’estarà en mans de la CUP”. El líder municipal de CiU ha recordat que Colau governa des de fa un any i que no ha aconseguit pactar “la gran majoria que vol”. “Colau té una dificultat gravíssima de negociar amb els grups, no només ella sinó tot el seu equip”, ha afirmat.

Xavier Trias ha criticat novament l’actitud del govern municipal amb el grup de CiU, i ha parlat de “menyspreu” i d’una voluntat “d’arraconar” els 10 regidors que en formen part. “Colau diu que vol ser com Maragall, però Maragall va tenir en molts casos una col·laboració estreta amb CiU”, ha dit. Sobre la connexió dels tramvies per la Diagonal, l’exalcalde ha insistit que “no té sentit” en el moment en què hi ha busos elèctrics. “Fer el tramvia és llençar els diners, és una antigalla”, ha sentenciat. Trias ha reclamat també al PSC que si entra al govern “es comporti” i tiri endavant el projecte de cobriment de la ronda de Dalt al tram d’Horta-Guinardó.

“Votaré crear un nou partit”

De cara a la consulta que CDC farà el 21 de maig sobre el futur del partit, Trias ha dit que votarà l’opció de fer un nou partit “fet des de Convergència”. “Un partit obert, en què convergeix gent nacionalista i que ens movem entre el centredreta i el centreesquerra”, ha dit. Sobre la relació amb Unió, el líder municipal de CiU ha dit que seguirà tenint una “gran i estreta col·laboració” amb la regidora Sònia Recasens, de qui ha dit que no té “ni la més mínima queixa”.