Una cinquantena d’infants han estat els encarregats de desplegar aquest dijous una gran bandera al Parc de l’Estació del Nord amb motiu del Dia d’Europa. D’aquesta manera, Barcelona se suma un any més a les celebracions de la Comissió Europea per celebrar l’aniversari de la històrica declaració de Schuman, el discurs pronunciat el 9 de maig del 1950 i considerat l’inici de la creació de la Unió Europea.

L’alcalde Jaume Collboni ha destacat que s’ha triat aquest escenari perquè l’Estació del Nord va ser la primera connexió amb Europa. Un papers que en uns anys assumirà l’estació de la Sagrera, ha remarcat. Collboni ha afirmat que els actes que s’han programat al parc al llarg de la jornada volen “destacar els valors de la pau, la llibertat, democràcia, solidaritat i drets humans”.

Combatre la desinformació a les xarxes

Els alumnes dels Maristes La Immaculada BCN, de la Sagrada Família de Sant Andreu i de l’ISCAT de la Garriga, encarregats de desplegar la bandera, han participat en una gimcana amb un taller contra les desinformacions que circulen via internet. Precisament, un dels missatges que ha fet Collboni ha estat la necessitat de “defensar la democràcia de les mentides” que es difonen a les xarxes.

Il·luminats de blau els edificis més emblemàtics

Els edificis més emblemàtics de la Unió Europea s’han il·luminat de blau per commemorar el Dia d’Europa i animar a la participació electoral. Un total de 18 d’espais de la ciutat s’han sumat aquest dimecres a la iniciativa: la Sagrada Família, el Liceu, l’Arc de Triomf i la Torre Glòries, entre d’altres.

A banda, s’han fet projeccions en les seus dels diferents districtes, a l’Ajuntament, al Palau de la Virreina, a l’Hotel W, a la Torre Telefònica i al Palau de la Música Catalana.

Any d’eleccions al Parlament Europeu

Els actes de celebració d’enguany aterren enmig de la cursa per les eleccions al Parlament Europeu del 9 de juny, amb l’alerta encesa sobre un possible creixement de la ultradreta. En funció dels resultats es marcaran unes noves majories i estratègies per a Europa. En aquest sentit, entraran en joc l’acceleració o retard del Pacte Verd Europeu, el calendari de l’ampliació, la unitat al voltant del suport a Ucraïna, la reforma i revisió dels tractats, entre altres temes.