(ACN) Les delegacions de la Comissió Europea i el Parlament Europeu a Barcelona han celebrat el Dia d’Europa amb el desplegament d’una gran bandera de la Unió Europea a la plaça Sant Jaume. A les 11 del matí d’aquest dimarts la representació de les dues institucions a la ciutat ha estès la bandera.

22 cantants de l‘Òpera Jove de Catalunya i del Conservatori del Liceu han interpretat l’himne europeu per commemorar l’anomenada Declaració de Schuman.”El llegat de Schuman segueix més viu que mai, perquè necessitem lluitar per la pau i la solidaritat dins la Unió Europea”, ha afirmat el representant de la Comissió Europea a Barcelona, Manuel Szapiro.

Dia Europeu del Comerç de Proximitat

Coincidint amb els actes del 9 de maig, els comerciants de la ciutat han celebrat el primer Dia Europeu del Comerç de Proximitat amb l’objectiu de reivindicar que es reconegui Barcelona com a Capital Europea del Comerç de Proximitat el 2024. Amb motiu de la celebració, Barcelona Comerç ha organitzat diverses actuacions de cantants d’òpera als carrers dels eixos comercials de la ciutat i, a més, alguns comerços també lluiran banderes europees.