terrassa bar calçada blocs formigó

L’Ajuntament de Barcelona desemborsarà un total de 542.000 € per retirar els blocs de formigó grocs que protegeixen les terrasses de bars i restaurants ampliades a la calçada durant la pandèmia. Dues empreses (Vialex i Afecsa) s’han endut el contracte per retirar els blocs —anomenats New Jersey—, i tenen temps fins al 31 de desembre del 2022 per executar els treballs i reestructurar l’espai públic que quedi sense blocs.

El contracte de Vialex i Afecsa ha calculat que de les 1.456 terrasses ampliades, com a molt, un 85 % es mantindran a la calçada i que el 15 % restant, en canvi, podrien desaparèixer. Ara bé, fonts municipals han assegurat a betevé que la xifra definitiva no se sabrà fins que els restauradors facin la petició per mantenir les terrasses a la calçada, i han insistit que els percentatges exposats al contracte són un mer instrument per calcular el topall de finançament a aportar.

El que sí que és clar és que les terrasses que a partir d’ara es quedin a la calçada hauran de fer-ho amb un requisit indispensable: que adoptin un dels models homologats per l’Ajuntament. Per ara n’hi ha quatre, que anivellen la terrassa amb la vorera i que perimetren l’espai amb baranes i vegetació.