La líder de Junts a l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, creu que el republicà Ernest Maragall “no pot ser un candidat creïble” per a les eleccions municipals del 2023. Artadi ho ha dit després que ERC hagi anunciat aquesta setmana un canvi de vot per facilitar el pressupost de Barcelona a canvi que els comuns avalin els comptes de la Generalitat. “Mai cap partit polític ha menystingut Barcelona com ho ha fet ERC aquesta setmana”, ha afirmat.

Ni ERC és oposició ni, evidentment, Ernest Maragall pot ser un candidat creïble el 2023. Mai cap partit polític ha menystingut Barcelona com ho ha fet ERC aquesta setmana
Elsa Artadi, presidenta del Grup Municipal de Junts

Artadi ha acusat Esquerra de “vendre la ciutat a canvi de res” per protegir el president de la Generalitat, Pere Aragonès. Segons la líder de Junts, “l’espectacle tàctic” d’aquesta setmana amb el vot del pressupost l’han fet servir els republicans per “separar-se del pitjor govern municipal de la història, però el tripartit ‘de facto’ és evident”.

Després que l’alcaldessa, Ada Colau, recriminés a Artadi que s’enfadi perquè hi hagi pressupost a l’Ajuntament i a la Generalitat, la líder de Junts a Barcelona ha respost que no està enfadada i ha denunciat “un canvi de cromos” entre ERC i els comuns. “Ni als comuns els interessa la política nacional ni a ERC, la política municipal”, ha sentenciat.

Ciutadans carrega contra “el que anomenen Barcelona pel Canvi”

També aquest dijous, en una altra roda de premsa, el portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament de Barcelona, Paco Sierra, ha defugit l’enfrontament directe amb Ernest Maragall, però sí que ha presentat Esquerra com a “còmplices de la política econòmica de Colau”. A més, hi ha afegit “el que anomenen Barcelona pel Canvi”, pel suport d’aquest partit a la tramitació del pressupost juntament amb la regidora no adscrita, Marilén Barceló, que abans militava a Ciutadans.

Els còmplices de la política econòmica de Colau són Esquerra i el que anomenen Barcelona pel Canvi
Paco Sierra, portaveu del Grup Municipal de Cs

Sierra ha reiterat el no de la formació taronja als comptes perquè manté la fiscalitat que es va apujar el 2020.