Així ja són quatre els precandidats que disposen ja de les signatures necessàries. La primera a anunciar-ho va ser, fa més de dues setmanes, la regidora Carmen Andrés. Aquest diumenge, a falta d’una setmana més de termini per presentar els avals, s’hi han sumat tres candidats més, dels sis que tenen previst concórrer a aquestes primàries obertes.

Jordi Martí ho ha fet saber fet amb un vídeo de la fumata blanca de la darrera elecció papal fent el joc de paraules ‘Habemus avali!’. Per altra banda, Laia Bonet ha escrit un missatge al web subratllant que la seva candidatura serà present en la carrera electoral perquè ha aconseguit ja més avals dels necessaris. El precandidat Manel Fernández, que es defineix com a renovador davant de la resta de candidats suposadament continuistes, també ha anunciat a l’agència Efe que ja està en condicions de poder aportar els avals necessaris.

Els altres dos aspirants a les primàries del PSC són els diputats al Parlament Jaume Collboni i Rocío Martínez-Sampere, que també hauran de lliurar els avals abans que s’acabi el termini dissabte vinent, 1 de març. Posteriorment, el dia 8, es farà la proclamació de candidats. El 10 de març arrencarà la campanya electoral de les primàries, la votació de les quals se celebrarà el 29 de març i, si hi ha segona volta, el 5 d’abril.