ALEJO VIDAL-QUADRAS, Vox "Catalunya se precipita hacia el abismo. Va directa a su ruina económica y su aislamiento internacional. Estaba llamada a ser la cabeza de un gigante próspero y poderoso y la quieren reducir a ser un pigmento harapiento. Una Catalunya separada de España seria un estado paria, marginal, apartado de las organizaciones internacionales, sin crédito, una especie de harapo vacilante circulando por el mundo en busca de un lugar que no encontraría."

El nou partit advoca per eliminar governs i parlaments autonòmics i aposta per un estat unitari en què el Tribunal Suprem centralitzi els processos judicials. Vidal-Quadras ha explicat que Vox vol fer-se un forat entre la població catalana i ha opinat que el nacionalisme “és una amenaça palpable” que portarà Catalunya cap a la ruïna econòmica i l’aïllament internacional. En aquesta línia, el vicepresident del Parlament Europeu ha afirmat que una Catalunya independent seria un estat “marginat, apartat de totes les organitzacions internacionals, una espècie de parrac vacilant circulant pel món, buscant el seu lloc”.

En la presentació de Vox també hi han participat altres impulsors del projecte com Ariadna Hernández o l’exdiputat del PP basc Santiago Abascal, que ha dit que “tots els catalans saben que Catalunya no és una nació perquè és molt més important, una regió d’Espanya”.