Ja hi ha resultat final de la procés participatiu del 9-N. En total, van votar 2.344.828 persones. És la xifra definitiva que en surt després de comptabilitzar els vots emesos als 19 punts habilitats a l’estranger, així com també la pròrroga de dues setmanes. L’opció del sí-sí en surt reforçada, ja que augmenta una mica fins a situar-se en el 80,91%. El sí-no es redueix en un estret marge fins al 10,2%. El no també disminueix, tot i que en una petita proporció, fins al 4,49%. 26.103 persones van participar en les dues setmanes extres de votació i, de fet, el punt habilitat al Palau Robert és on més paperetes s’hi van dipositar: 16.728.

En general i sumant tots els vots emesos en les delegacions de la Generalitat, un 89,8% va votar a favor de la independència de Catalunya, un 6,6% el sí-no i un 1,1% es va decantar pel no. Els catalans residents a l’exterior encara es van pronunciar amb més força a favor del doble sí. Ho van fer el 90%. Un 7,1% vol que Catalunya esdevingui un estat, però no independent. I finalment, un 1,3% va optar pel no.

La vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, ha destacat la rigorositat del procés i ha confirmat que va votar sí-sí, assegurant que “se sent representada a través dels 1.897.274 quevan votar” per aquesta opció. L’única incidència del procés van ser les 430 persones que van intentar votar en més d’una ocasió. En 400 dels casos s’ha pogut solucionar perquè els vots no s’han comptabilitzat. Encanvi, en els altres 30 no és possible.

El director del dispositiu del procés participatiu del 9-N, Joan Cañada, ha explicat que són dobles vots emesos el 9-N i que va ser o bé per un error quan els voluntaris van anotar les dades o perquè són persones amb dos DNI vigents i amb adreces diferents. La Generalitat també ha engegat el procés de destrucció de tota la documentació recollidadurant el procés. Per exemple, ja s’estan eliminant els llistats dels DNI dels participants i demanaran un certificat de destrucció per validar el correcte funcionament del procés.