El pare de l’Òscar Lluís tenia el costum d’amagar els regals als seus fills i que els haguessin de trobar mitjançant un joc de pistes. Era com buscar un tresor. Ara, aquell record d’infantesa, s’ha convertit en realitat. Es diu Boxhunters i consisteix, a través  d’Internet, a arribar a descobrir una caixa amagada per Barcelona que conté un regal.

’Òscar feia temps que aquesta idea li rondava pel cap i li va explicar al Rubén Castillo, un altre dels fundadors de Boxhunters. Tots dos tenen 34 anys i són amics des de fa temps.  Això va passar el gener d’aquest any. Uns mesos més tard, a l’estiu, i després de parlar-ne diverses vegades, es van dir: “I si anem més enllà?”. El Lluís tenia la idea, el Rubén tenia experiència en aquest camp, però els calia un programador informàtic i és quan va arribar el Roger que, amb només 18 anys, és el tercer soci fundador de Boxhunters.

A través de la pàgina web www.boxhunters.com i de les xarxes socials, els tres socis plantegen un repte cada una o dues setmanes per trobar una caixa amagada per la ciutat. La idea, ens explica el Rubén, és que el joc també “sigui una manera diferent de descobrir Barcelona”.

Van començar amb el Facebook, a l’agost, amb un primer misteri. “El ‘feedback’ de la gent va ser molt positiu”, explica el Rubén. Ara ja tenen uns 300 seguidors a la pàgina web i comencen a créixer. De moment, però, són ells mateixos els qui paguen els premis de la seva butxaca. El Rubén ho té clar:“Estem invertint en el nostre producte”, ens diu, i assegura que paral·lelament a incrementar el volum de seguidors estan en contacte amb anunciants perquè, en el futur, siguin ells els qui posin els premis a canvi d’obtenir  una campanya publicitària original, amb pistes corporatives incloses. La idea agrada i, de fet, ens confessen que hi hi algun “centre comercial que li podria interessar” i, fins i tot, estudien la possibilitat de fer arribar els caçadors de caixes a altres ciutats.

El proper misteri, el 8 de desembre

També estan evolucionant els premis. Primer eren, sobretot, escapades de cap de setmana. Després va arribar la Black Box, amb entrades per a espectacles, i ara estrenen l’Orange Box, pensada per jugar-hi en família. El defineixen com un “misteri llampec”,  perquè està pensat per ser resolt en un mateix dia. Avui publiquen el primer repte de la caixa taronja i ens donen la primera pista. Tots els qui hi vulguin participar (i un cop registrats al web) hauran d’anar el 8 de desembre a les 11 h a una “jungla” de grans edificis de Barcelona, envoltada “d’animals  peluts amb banyes gegants”  i on també hi ha “valents cavallers”, “dracs que vigilen castells encantats” i un tresor amagat “que va deixar oblidat anys enrere un vell capità Pirata”. Sabeu on és? Tranquils, hi haurà més pistes. I el primer que trobi el tresor, se’l queda.