El Sant Jordi d’aquest 2019 ha estat una de les jornades més electorals viscudes un 23 d’abril. A l’horitzó més pròxim estan les eleccions generals del 28 d’abril; una mica més enllà, les municipals del 26 de maig. Els candidats a l’alcaldia han celebrat la diada amb la mirada posada en aquestes dues cites electorals. Alguns dels alcaldables creuen que el que passi amb les urnes aquest diumenge pot influir en el resultat del 26-M.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”El Sant Jordi 2019 a Barcelona, minut a minut” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/sant-jordi-2019-barcelona-directe/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Ada Colau ha viscut aquest Sant Jordi amb una doble faceta: d’una banda com a alcaldessa de Barcelona i, de l’altra, com a candidata de BComú el 26-M. “Estem en plena campanya electoral, però espero que no sigui la protagonista. Avui tots necessitem Sant Jordi”, ha afirmat. Però la resta de candidats no han obviat que aquest 23 d’abril es troba en plena campanya de les generals.

El 28-A, una oportunitat per reforçar el 26-M?

Els candidats Ernest Maragall (ERC), Jaume Collboni (PSC) i Josep Bou (PP) confien que les eleccions generals són una oportunitat per reforçar el seu camí a l’alcaldia. Per Maragall és la manera de demostrar que “hi ha una majoria clara a favor de la república”. El socialista Collboni es mostra confiat a poder guanyar les dues cites electorals, mentre que Josep Bou apunta que els resultats del 28-A són “molt importants” per al 26-M.

En canvi, Manuel Valls (Barcelona pel Canvi – Cs) no creu que les generals afectin les municipals i hi veu diferències. “Les eleccions a Barcelona són més importants, ens juguem el destí de la ciutat”, ha dit. Tant Valls com Bou han aprofitat aquesta diada per signar exemplars dels seus llibres. El candidat popular, a més, ha regalat pa de Sant Jordi d’elaboració pròpia.

Des de la CUP, que no es presenten a les generals, es miren la cita del 28-A amb més distància. Anna Saliente creu que aquestes eleccions donen “un espai de visibilitat al feixisme” i que els resultats poden influir a les municipals. Tot i això, apunta que hi haurà campanya per reforçar les candidatures municipals.

JxC sobre la incorporació de Ponsatí a la llista de Graupera

La número dos de JxC, Elsa Artadi, ha valorat que l’exconsellera Carla Ponsatí tanqui la llista de Jordi Graupera (Barcelona és Capital). Artadi ha recordat que tant Ponsatí com Toni Comín (ERC) també formen part de la llista de JxC a les europees i ha destacat el caràcter “transversal” de la formació. “Tancar una llista és una posició simbòlica”, ha afegit Xavier Trias.