Fa 12 anys que Gràcia acull la Trobada d’Il·lustradors. Aquesta activitat l’organitza la llibreria infantil i juvenil Casa Anita i l’editorial Ekaré amb el suport del districte de Gràcia i s’ha convertit en un referent del llibre il·lustrat i un punt de trobada dels dibuixants durant la diada de Sant Jordi. Cada any, més escoles i famílies s’acosten al pla de Nicolás Salmerón per endur-se una dedicatòria d’un il·lustrador.

Hi han participat una desena d’il·lustradors

“Quan nosaltres vam començar a fer aquesta fira, realment era un sector, el de la il·lustració, que no se’l tenia gaire en compte, o se’l barrejava amb moltes coses diferents. Penso que és bo que tinguin un espai dedicat que només sigui seu” explica Oblit Baseiria, de la llibreria Casa Anita.

Durant tot el dia han passat pel Pla de Nicolás Salmerón noms d’il·lustradors com Gustavo Roldán, Ramon Paris, Emily Hughes, Ignasi Blanch o Rocio Bonilla que han dedicat els seus treballs amb dibuixos. L’autora Rocio Bonilla explica que és la manera que els petits coneguin com es creen els contes. “Ells ja veuen el producte acabat i moltes vegades no fan aquesta connexió de saber que darrere d’un llibre hi ha una persona i hi ha una feina d’il·lustració i es queden bocabadats sempre quan dibuixem.” explica Bonilla.

Una cita obligada per a moltes famílies

Cada any hi ha més lectors que s’acosten a conèixer els il·lustradors, però són els més petits i les escoles els que no fallen. Aprofiten Sant Jordi i la Trobada d’Il·lustradors per renovar i ampliar la biblioteca escolar i conèixer els autors. “Als nens els apassiona com estan il·lustrats els llibres. Tornen a l’escola amb noves lectures i amb la petjada dels dibuixants als nous llibres”. explica la Laura Sacristán, professora de l’Escola Reina Violant.