“Jugar que hi hagi un altre president és acceptar que Rajoy pot decidir canviar-nos el president”, ha dit Turull, en al·lusió als republicans. Pel número quatre de JxC, el 155 és un atac a la democràcia i per tornar les coses al seu lloc, cal que “el poble de Catalunya digui que volem el president Puigdemont”.

Turull també ha adreçat un missatge a Xavier García Albiol, de qui ha dit, irònicament, que “té la virtut de dir les coses sense pensar-les”. Ha condemnat les declaracions del candidat del PP en què afirma que si guanya l’independentisme, voldrà dir que una part de la població no ha quedat prou escarmentada. “No els cau la cara de vergonya, que encara poden frivolitzar d’aquesta manera? Ens volen vençuts i això vol dir que no tenen ni idea de com és el poble de Catalunya”.

En connexió des de Brussel·les, Carles Puigdemont s’ha compromès davant el públic que omplia el teatre Atlàntida, de Vic, a tornar al Palau de la Generalitat amb tot el govern si guanya el 21-D. “Amb les seves regles del joc, amb les seves manques de garanties, nosaltres el 21 guanyarem. Perquè tenim al davant una amenaça que sabem el que representa: retallades, reculades… Som nació i això és el que volem ser”, ha conclòs Puigdemont.

Pel candidat, “la Catalunya governada pel règim del 155 ens proposa que ens resignem, que abaixem el cap”. Ha criticat que aquest “capteniment de vençuts” potser ha durat massa anys a l’hora d’anar a Madrid “a demanar les coses. Doncs bé, això no passarà. Les nostres aspiracions són legítimes, no teniu dret a posar fronteres a les nostres aspiracions”.

Per Eduard Pujol, número 8 per Barcelona, ara que ja hem creuat l’equador de la campanya “ja va sent hora que els que són tan valents per amenaçar-nos, ens diguin si respectaran els resultats de les urnes el 21 de desembre”. L’exdirector de Rac1 ha instat els catalans a deixar-se “d’enginyeria electoral” i fer-ho fàcil. “Si volem que guanyi A, hem de votar A. Si voleu dignitat, voteu Puigdemont”.