La candidata de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha obert la porta a pactar per fer front als sobiranistes. Malgrat creure que si hi ha una un partit clarament constitucionalista com a primera força política a Catalunya es donaria una imatge molt clara que torna la legalitat i la Constitució, també reconeix que “el més important és que sumem”. La formació taronja demana deixar de banda els vetos a pactar i Arrimadas ha afegit que “aquí s’ha de cedir, ser generosos i responsables”.

A l’altre costat de la bancada, la CUP ha reiterat la seva aposta inamovible per la unilateralitat. El candidat Carles Riera ha afirmat que no hi ha marge per al diàleg i per a la bilateralitat i ha instat ERC i Junts per Catalunya a canviar d’estratègia perquè, segons el cupaire, veuran que aquest marc no és possible.

Per la seva banda, els comuns imaginen un govern amb diverses sensibilitats i figures destacades dels partits d’esquerres. El candidat de Catalunya en Comú – Podem, Xavier Domènech, ha apel·lat a diverses sensibilitats de partits, tradicionalment d’esquerres, com la socialista Núria Parlon —va deixar el càrrec recentment en l’executiva del PSOE—, l’exdiputat de la CUP,David Fernàndez, o el republicà Joan Tardà.