La CUP Capgirem Barcelona ja té candidata per a les eleccions municipals del 2019. Es tracta d’Anna Saliente, que ha estat escollida entre els vuit primers noms que encapçalaran llista cupaire.

Des de la formació han insistit que han volgut presentar una candidatura amb cares noves perquè la “nostra lluita és als carrers i no a les institucions”, tot i que Saliente ha explicat que el programa electoral serà continuista i molt similar al del 2015, amb punts comuns com la lluita contra la gentrificació, els desnonaments o la privatització d’espais públics.

La candidata cupaire també ha qualificat de “relat alarmista” el discurs sobre la seguretat de Barcelona que esgrimeixen alguns alcaldables i ha defensat que és un àmbit que cal mirar des d’un “punt de vista més ampli” i no només per “justificar la presència de cossos policials” al carrer.

Les bases escullen l’alcaldable de la CUP Capgirem Barcelona

Unes 600 persones, militants de la CUP i d’organitzacions que hi donen suport, com Arran o Endavant, han votat la candidata a través d’internet. Les votacions es van obrir dijous i s’han tancat aquest dissabte a les 12 h.

Els militants havien de triar entre els vuit candidats que el partit va presentar el 15 de desembre i fins aquest dissabte no se n’ha conegut l’alcaldable ni l’ordre a la candidatura. Finalment, Anna Saliente serà la candidata a l’alcaldia, mentre que Jordi Magrinyà i Marga Olalla ocuparan el segon i tercer lloc a la llista, respectivament. El quart i la cinquena són Marc Cerdà i Alba Sanjurjo, seguits de Leo Bejarano, Roser Vime i Alfons Romero.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Candidats a les eleccions municipals 2019 a Barcelona” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/politica/candidats-eleccions-municipals-2019-barcelona/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Qui és Anna Saliente?

Anna Saliente

va néixer al Baix Guinardó i va ser activista mentre estudiava a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) formant part de l’Assemblea de Polítiques i Sociologia. El 2013 va iniciar la seva militància la CUP d’Horta-Guinardó, d’on ha estat membre del Secretariat Municipal i també l’ha representat ocasionalment al Consell Polític Nacional. Actualment, és militant de la CUP i d’Endavant OSAN, a més de participar en les associacions i CDR del barri d’Horta.