Karl Jacobi vol ser alcalde de Barcelona

L’empresari alemany i espanyolista Karl Jacobi i Nosotros – Partido de la Regeneración Social han trencat relacions. Jacobi es volia presentar a les eleccions municipals del maig del 2019 amb aquest partit d’extrema dreta, però ara ho farà en solitari liderant una candidatura independentEn una carta, Nosotros acusa Jakobi d’enganyar-los per prometre “suports, mitjans i finançament inexistents”.

Jacobi es va fer conegut per l’esbroncada al president del Parlament, Roger Torrent, en un acte al Cercle Eqüestre. Per justificar la ruptura, Nosotros al·lega que el programa electoral s’havia d’acordar prèviament. El partit diu que la proposta que va llançar Jacobi per construir una illa artificial amb 300.000 pisos davant de Barcelona és “inviable” i que ha estat motiu de mofa cap a l’empresari i de “descrèdit polític” de la formació d’extrema dreta.

En una piulada a Twitter, Karl Jacobi explica que va ser ell qui va donar-se de baixa de Nosotros per “serioses diferències” amb el partit, i anuncia que manté una candidatura a les eleccions municipals com a independent. En la carta del partit d’extrema dreta es diu que en una reunió el 17 de gener es va constatar la “inviabilitat” de qualsevol relació electoral i política amb Jacobi.