L’alcaldessa, Ada Colau, ha defensat la seva gestió econòmica a l’Ajuntament de Barcelona i ha assegurat que en aquest mandat el consistori ha estat “un factor d’estabilitat”. En una conferència al Cercle d’Economia, Colau ha volgut rebatre d’aquesta manera les veus que expressaven dubtes sobre la seva capacitat de gestió de l’economia de la ciutat quan va guanyar les eleccions municipals del 2015.

Ada Colau ha dit que la col·laboració publicoprivada ha permès superar “moments complicats” i ha plantejat una nova aliança amb els agents socials i econòmics que vagi més enllà dels límits de l’àrea metropolitana actual. L’alcaldessa ha proposat que aquesta aliança agrupi els 134 municipis de la regió metropolitana de Barcelona per fer front a “reptes compartits”. S’ha compromès a convocar els alcaldes si guanya les eleccions municipals i ha animat els agents econòmics a participar-hi.

“Només aspiro a ser alcaldessa”

En un col·loqui posterior, Ada Colau s’ha definit com “una municipalista convençuda” i ha assegurat que “només aspiro a ser alcaldessa de Barcelona perquè és el més engrescador i el més important que podria fer com a aportació política”. Segons l’alcaldessa, és des de les ciutats des d’on es fa “la innovació política” en l’actualitat.

Colau ho ha dit com a resposta a la pregunta d’un dels assistents que li ha demanat si se sent de la capital de Catalunya o de la segona ciutat espanyola. L’alcaldessa ha respost que “Barcelona té projecte propi”, que està “orgullosa” de ser la capital de Catalunya i que “no té cap problema” de ser la segona ciutat de l’estat. Colau, però, ha dit que Barcelona forma part d’una “xarxa de ciutats que cooperem”.